Copy Copy

Sorry, this entry is only available in Svenska. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Så här såg det ut när 2019 års Adamsonvinnare fick sina priser på Stadsbiblioteket i Göteborg den 3 november. De båda svenska pristagarna Krister Petersson och Ola Hammarlund fanns på plats, medan vinnaren av den internationella Adamson, Derib, representerades av sin nuvarande svenske översättare Stefan Carlsson. Prisutdelare var akademiledamöterna Sture Hegerfors och Pidde Andersson.

Efter prisceremonin höll akademiledamoten Thomas Storn ett initierat föredrag om den svenska seriemarknaden på 1970-talet med anledning av Svenskt seriearkivs nya bok “Svensk seriehistoria – tredje boken”. Programmet avslutades med en presentation av akademiledamoten Olle Dahllöfs bok om svenska kvinnliga serietecknare från 1887 till 1970-tal.

Foto: Rolf Lindby.

 

Tagged with: , , ,
Posted in Adamson-priset, News
One comment on “Copy Copy
 1. Hej!

  Jag var på Lasse Åbergs MUSeum i lördags och uppskattade speciellt delen om seriens utveckling under de senaste 130 åren. Av alla artiklar i shopen köpte jag endast Oops!, en fantastisk bok om serier.

  Jag är född 1951 och växte upp med Kalle, Carl Barks & co, Fantomen, Stålmannen, Vilda Västern och Svenska MAD. I vuxen ålder upptäckte jag Kalle och Hobbe. Den gick dagligen i Göteborgs-Posten och var upphov till många goda skratt.

  Så jag har köpt alla Wattersons böcker och tycker bara att det är synd att han höll på i endast 10 år. Men vilken produktion!

  Därför var jag rejält besviken när denna underbara serie inte var omnämnd i er bok. Först i essä nummer 16 finns den med på 3-i-topplistan. Och sen såg jag till sist att Bill Watterson fick en Adamson 1991.

  Tur för er!

  Rolf Hägglund
  Västerhaninge

Exit mobile version